Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.01.04. 16:02 Tomtit

MANGOSZTÁN

 

A mangosztánt az egyik legfinomabb gyümölcsöknek tartják, az „istenek gyümölcse”-ként is emlegetik. Viktória királynő amikor megkóstolta annyira kitűnőnek találta az ízét, hogy jutalmat ígért annak, aki ép állapotban elhozza Angliába.

Édes, lédús és frissítő hatású.Külseje ellenére a mangosztán érzékeny, sérülékeny, 2-5 napig tatható el. A gyümölcs teljes súlyának csupán a negyedét teszi csak ki az ehető rész. Ha kissé erősebben megnyomjuk az „egyenlítő” mentén, akkor ketté válik, és a nem ehető bíborvörös hártya alatt feltárul a gyöngyfehér gyümölcshús, amely 5—7 rekeszre oszlik. Ezek úgy válnak el egymástól, mint a mandarin gerezdjei.A belsejében 2-3 keserű mag bújik meg.

 

 

komment

Címkék: növény mangosztán


süti beállítások módosítása