Címkék

Címkefelhő

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

2008.02.27. 17:43 Tomtit

ORRSZARVÚ MADÁR


Orrszarvú,de madár













A szarvascsőrű madarak legnagyobb képviselői közé tartoznak. Hatalmas felfelé ívelő szarvuk van. Tekintélyes méreteik ellenére ügyesen, nagyokat szökkenve mozognak az ágak között, vagy erőteljes, hangos szárnycsattogással repkednek a fák fölött. Többnyire magányosan vagy párokba élnek, de a bő termésű fákon csapatokba verődnek. Főként gyümölcsökkel táplálkoznak, de nem vetik meg a kisebb madarakat, fiókákat, rovarokat sem.
Délkelet- Ázsiában, a Maláj- félszigeten, Szumátrán, Jáva szigetén  él a legtöbb orrszarvú madár.

Címkék: madár orrszarvú madár